Fabrika vode u Kovačici

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrika vode u Kovačici

U Kovačici se gradi fabrika vode. U toku je druga građevinska faza radova vredna 30 miliona dinara, koja će se završiti do decembra, a kompletna investicija koštaće oko 90 miliona dinara.
Izgradnjom fabrike vode oko sedam hiljada meštana Kovačice rešiće višedecenijski problem. Završena je izgradnja filter stanice, a trenutno se gradi veliki  rezervoar iz kojeg će dnevno moći da se isporučuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1.800 kubnih metara vode.

"Nismo imali do sad fabriku vode. Snabdevamo se već više od 60 godina vodom iz bunara koju filtriramoi dezinfikujemo. Ljudi je takvu piju iako nije dobrog kvaliteta. Izgradnjom ove fabrike rešićemo višedecenijski problem", kaže Zlatko Sianta, direktor JKP "Elan" u Kovačici.
Kada se završi izgradnja fabrike vode, obnoviće se i vodovodna mreža, a sledeće godine na nova izvorišta moći će da se priključe i meštani iz okolnih sela Crepaje i Debeljače.
"U Banatu je pijaća voda veliki problem i ova  investicija nam je bila neophodna. Moramo da poboljšamo kvalitet vode ne samo u Kovačici već i u susednim selima, a posebnu pažnju obratićemo na Idvor gde voda i nije za piće i  tamo ćemo sledeće godine izgraditi nove bunare", obećava Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica.
U Idvoru pijaća voda ima i boju i miris,a zbog prisustva metana može i da gori. Meštani zato željno iščekuju početak radova i u svom mestu.
"Mi vodu odavno ne pijemo, ali je dajemo našim kravama, ovcama i svinjama, a posle jedemo njihovo meso i pijemo njihovo mleko. Plašimo se za naše zdravlje, ali ne možemo ništa da promenimo", kaže Đura Filipović, meštanin Idvora.
U opštini Kovačica planiraju da za tri godine reše problem pijaće vode u čitavoj opštini.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Kovačici u toku izgradnja fabrike vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2016

U Kovačici je u toku izgradnja fabrike vode. U toku je druga građevinska faza radova vredna 30 miliona dinara, koja će se završiti do decembra, a kompletna investicija koštaće oko 90 miliona dinara...Kada se završi izgradnja fabrike vode, obnoviće se i vodovodna mreža, a sledeće godine na nova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.