FUDBALERI SRBIJE: Lako smo poraženi

Izvor: Kurir, 22.Mar.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FUDBALERI SRBIJE: Lako smo poraženi

Izabranici selektora Siniše Mihajlovića, smatraju da su golovi i poraz došli posle grešaka odbrane

Fudbaleri Srbije, smatraju da su porazu od Hrvatske (2:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, kumovale dve greške odbrane tima selektora Siniše Mihajlovića.

Aleksandar Kolarov ocenio je da je njegov tim bio previše pasivan protiv Hrvatske u Zagrebu, i da su golovi primljeni zbog grešaka pojedinaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Gol smo primili zbog individualne greške. Nije bio problem kako su oni igrali, već to što smo mi na početku pasivni. Kao da smo morali da primimo gol da bismo zaigrali onako kako smo morali od samog početka", rekao je Kolarov novinarima u Zagrebu.

Filip Đuričić je ocenio da je reprezentacija izgubila previše lako.

"Previše smo lako izgubili, a od poraza me više boli samo to što smo ostali bez šansi da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", rekao je napadač Srbije.

On nije želeo da govori o pojedinačnim greškama.

"Ne mogu i neću da pričam o greškama pojedinaca, jer fudbal je kolektivni sport. Da bih pričao o tome, moram da krenem prvo od sebe i osvojim propuštenim prilikama", rekao je Đuričić.

Golman Željko Brkić ocenio je da su za poraz presudne bile greške u prvom poluvremenu.

"Presudile su dve greške u prvom poluvremenu. Prvi deo nam je uneo mnogo konfuzije i posle toga nismo mogli ništa više da uradimo. Sutra ćemo analizirati ko je kriv za golove i sve ostalo", rekao je Brkić.

Njegovo pojavljivanje u prvom timu bilo je iznenađenje za sve, a novinarima je samo rekao da je u četvrtak saznao da će braniti.

Odbrambeni fudbaler reprezentacije Srbije Matija Nastasić rekao je večeras u Zagrebu da je u duelu sa Hrvatskom presudilo iskustvo protivničkih igrača i dodao da ekipa mora brzo da "zbije redove".

"Presudilo je iskustvo Hrvata. Da smo dali samo jedan gol, vratili bi smo se u meč. Nismo se uplašili, ali je evidentno da smo mnogo slabije odigrali prvo poluvreme. Ipak, bez obzira na poraz, ekipa mora već sutra da se okrene meču sa Škotima i da osvoji bodove koji su joj neophodni", kazao je Nastasić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.