FSB: Sprečeno iznošenje tajnih vojnih karti iz Rusije

Izvor: B92, 03.Apr.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSB: Sprečeno iznošenje tajnih vojnih karti iz Rusije

Ruska FSB sprečila je pokušaj da se strancima predaju tajne vojne mape privela je trojicu ruskih državljana i jednog ukrajinskog, saopštila je ta služba.

FSB nije saopštila podatke o uhapšenm osobama, kao ni kojoj zemlji su nameravali da predaju tajne materijale.

Navodi se da su kopije topografskih karata ruskog Generalštaba pronađene kod tih osoba bile u elektronskom i papirnom obliku.

FSB je saopštila da je odlučila da protiv njeh ne podigne krivičnu pijavu za državnu izdaju i špijunažu, kao i da se ograničila na upozorenje o nedopustivosti takvh dela.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FSB: Sprečeno iznošenje tajnih vojnih karti iz Rusije

Izvor: Press, 03.Apr.2018

. Ruska FSB sprečila je pokušaj da se strancima predaju tajne vojne mape privela je trojicu ruskih državljana i jednog ukrajinskog, saopštila je ta služba.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.