FSB: Sabotaža je sprečena

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 10:08

FSB: Sabotaža je sprečena

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) sprečila je sabotažu na objektu energetskog sistema Krima, rečeno je danas iz te službe.

Kako se navodi u saopštenju Centru za odnose sa javnošću FSB Rusije, tom prilikom je uhapšen ukrajinski agent.

"FSB Rusije je u gradu Kerču na Krimu sprečila pripremu sabotaže na objektu energetskog sistema poluostrva. Usled preduzetih mera uhapšen je državljanin Rusije i Ukrajine rođen 1971. godine, koji je umešan u pripremu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog zločina“, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, na adresi stanovanja osumnjičenog zaplenjena je improvizovana eksplozivna naprava i sredstva za komunikaciju koja sadrže prepisku sa predstavnikom obaveštajnih službi Ukrajine koji je koordinirao diverzantske aktivnosti.

Osumnjičeni se nalazi u pritvoru, a protiv njega su pokrenuti krivični postupci na osnovu dva člana Krivičnog zakona Rusije koji predviđaju kaznu zatvora od 20 godina do doživotne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska FSB: "Uhapsili smo ukrajinskog agenta sa bombom na Krimu, sprečena sabotaža"

Izvor: Blic, 19.Apr.2023

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da su njeni službenici sprečili sabotažu u objektu energetskog sistema u gradu Kerču na Krimu, te da je uhapšen ukrajinski agent sa bombom domaće izrade.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.