FRUSTRIRA ME ŠTO NEMA NAPRETKA Džon Bolton: Beograd i Priština su možda daleko od rešenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 00:00

"FRUSTRIRA ME ŠTO NEMA NAPRETKA" Džon Bolton: Beograd i Priština su možda daleko od rešenja

Rekao je i zbog čega je zabrinut

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džon Bolton izjavio je danas da su Beograd i Priština možda daleko od rešenja međusobnog spora, ali da eventualni njihov dogovor o razmeni teritorija ne bi trebalo da ima uticaj na situaciju u BiH.

- Što se tiče Srbije i Kosova, ako bi se oni dogovorili o razmeni teritorije, u delu pregovora kojim se rešavaju sva nerešena pitanja i što bi dovelo do ekonomskih, diplomatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sličnih odnosa, mislim da ćemo mi sa strane verovatno to podržati - rekao je Bolton.

Ali, dodaje, da to rešenje ne sme da utiče na druge zemlje regiona, naročito ne na Bosnu.

- Mislim da moramo jasno reći da bilateralna rešenja između Srbije i Kosova nemaju nikakvog uticaja na Bosnu, Albaniju, Rumuniju, Bugarsku ili nekog trećeg - kazao je Bolton, i dodao da ovakve odluke ne mogu značiti da neko treći ima pravo da jednostrano traži otcepljenje.

Bolton je istakao da Beograd i Priština sami treba da reše problem i da mu se čini da ima prostora za napredak ali da frustrira to što napretka nema. Izrazio je nadu da će doći vreme da se spor reši.

Takođe je dodao da je zabrinut zbog manjka američkog angažmana u regionu Balkana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.