FRANKO SIMATOVIĆ FRENKI PUŠTEN IZ HAGA: Osnivač i bivši komandant JSO na slobodi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2023, 11:58

FRANKO SIMATOVIĆ FRENKI PUŠTEN IZ HAGA: Osnivač i bivši komandant JSO na slobodi!

Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni su za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, koje je dovelo do zločina u Bijeljini, Zvorniku, Bosanskom Šamcu, Doboju, Sanskom Mostu, Trnovu.

Osnivač i bivši komandant Jedinica za specijalne operacije Franko Simatović zvani Frenki oslobođen je izdržavanja kazne po Haškoj presudi i prevremeno danas pušten na slobodu iz zdravstvenih razloga, saznaje se iz više nezavisnih izvora.

Podsetimo, Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezidualni mehanizam za krivične sudove sa sedištem u Hagu (Mehanizam) izrekao je pravosnažne presude od po 15 godina zatvora nekadašnjim čelnicima resora Državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, optuženim za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, u maju ove godine.

To je, inače, bio najduži sudski proces u istoriji ovog suda. Trajao je pune dve decenije.

Prvostepenom presudom u junu 2021. godine Stanišić i Simatović su osuđeni na kazne zatvora od po 12 godina, da bi ove godine ona bila preinačena na 15 godina.

Stanišić je bio načelnik Službe državne bezbednosti Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a Simatović njegov zamenik. Obojica su uhapšeni 13. marta 2003. godine u akciji Sablja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

FRENKI SIMATOVIĆ NA SLOBODI Bivši komandant JSO pušten iz Haga, iako nije odslužio kaznu od 15 godina zatvora

Izvor: Blic, 31.Avg.2023

Osnivač i bivši komandant Jedinica za specijalne operacije Franko Simatović zvani Frenki oslobođen je izdržavanja kazne po Haškoj presudi i prevremeno danas pušten na slobodu iz zdravstvenih razloga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.