FRANCUZI UBACILI IMUNIZACIJU U PETU BRZINU: Prvu dozu primilo 28 odsto odrasle populacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 20:41

FRANCUZI "UBACILI" IMUNIZACIJU U PETU BRZINU: Prvu dozu primilo 28 odsto odrasle populacije

14,8 miliona osoba je primilo prvu dozu

 Francuska je sprovela više od 20,9 miliona vakcinacija protiv Kovid-19 od kraja decembra, a , saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.

Mediji prenose da je ministarstvo iznelo podatak da je 22,2 odsto celokupne populacije i 28,3 odsto odrasle populacije do sada primilo prvu dozu vakcine protiv Kovid-19.

Navedeno je i da broj pacijenata sa KOVID-19 u Francuskoj po najnovijim podacima nastavlja da opada, pri čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ukupan broj aktivnih slučajeva prvi put od početka aprila ispod 30.000.

Francusko ministarstvo zdravlja takođe je izvestilo da je broj pacijenata na intenzivnoj nezi opao za 370 i sada iznosi 5.879, a da je zabeleženo 315 novih smrtnih slučajeva od posledica Kovid 19, u odnosu na 325 potvrđenih u utorak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Francuskoj prvu dozu primilo 28 odsto odrasle populacije

Izvor: Blic, 29.Apr.2021, 01:23

Francuska je sprovela više od 20,9 miliona vakcinacija protiv Kovid-19 od kraja decembra, a 14,8 miliona osoba je primilo prvu dozu, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.