FRANCUSKA I ŠPANIJA SPREMNE ZA SPUTNJIK V: Čeka se samo odobrenje Evropske agencije za lekove

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2021, 15:30

FRANCUSKA I ŠPANIJA SPREMNE ZA SPUTNJIK V: Čeka se samo odobrenje Evropske agencije za lekove

Francuska i Španija su spremne da prihvate Sputnjik V i počnu da ga koriste za svoje stanovništvo

Francuska i Španija otvorene su za korištenje ruske vakcine Sputnjik V, ako bude odgovarala standardima i odobri ga EMA, objavile su te dve države.

- Sputnjik će moći biti distribuisan u Francuskoj ako bude odgovarao naučnim standardima i evropskim zahtevima - izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drjen.

- Vakcine nemaju državljanstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Važno je imati cepivo koje deluje - navelo je francusko ministarstvo spoljnih poslova.

Španska vlada takođe je otvorena za ideju da se koristi rusko cepivo protiv koronavirusa, nakon što ga odobri EMA.

- Ova vlada će otvoreno i s entuzijazmom dočekati svako cepivo koje ima odobrenje Evropske agencije za lekove (EMA). To je jedini uslov - rekla je u parlamentu španska ministarka zdravstva Karolina Darias.

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je sklona korištenju ruskog cepiva u Evropi, nakon pozitivnih naučnih rezultata o njegovoj delotvornosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.