FRANCUSKA GUBI BITKU SA KORONOM: Nikako ne mogu da ostvare zacrtani cilj, virus uzima veliki danak

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2021, 23:41

FRANCUSKA GUBI BITKU SA KORONOM: Nikako ne mogu da ostvare zacrtani cilj, virus uzima veliki danak

Restorani, bioskopi i skijališta ostaće zatvoreni na početku kampanje imunizacije

Broj zaraženih korona virusom u Francuskoj uvećan je za 21.703, za skoro četiri hiljade manje nego prethodnog dana, ali i dalje znatno više od 5.000 novih slučajeva na dan koje je vlada postavila kao trenutni cilj.

Od posledica kovid-19 preminulo je još 277 hospitalizovanih pacijenata, za šest manje nego juče, preneo je Rojters.

U toku prethodnih sedam dana na bolničko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lečenje primljeno je 7.736 obolelih, uključujući 1.171 pacijenta na odeljenjima intenzivne nege.

Francuska se po broju zaraženih nalazi na petom mestu u svetu sa 2.727.321 slučajem, a u zemlji je do danas preminuo 66.841 pacijent, što predstavlja sedmi najviši bilans među svim zemljama na svetu.

, jer se korona virus i dalje prebrzo širi, a bolnice su još uvek preopterećene, rekao je ranije u toku dana premijer Žan Kasteks.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.