FPN i portal B92 potpisali ugovor o saradnji, za nove generacije mladih novinara

Izvor: B92, 27.Jun.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FPN i portal B92 potpisali ugovor o saradnji, za nove generacije mladih novinara

Beograd -- Fakultet političkih nauka BU i portal B92 potpisali su sporazum o saradnji u oblasti organizacije i sprovođenja studentske prakse.

FPN i naša medijska kuća sarađivaće i u organizaciji i promociji konferencija, seminara, tribina i stručnih kurseva, kao i u istraživačkim poslovima i projektima.

"Želja nam je da polaznike prakse edukujemo o novim medijima, tehnikama pisanja i alatima koji se koriste u veb-novinarstvu, načinima na kojim se se putem veba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolazi do informacija i kontakata. Ideja jeste i da im pokažemo u kojoj meri se veb razlikuje od tradicionalnih medija i gde je tu mesto za novinare. Nadamo se da će se tako, nakon završenih studija, lakše otisnuti put profesionalnih uspeha pri većim sistemima, ili biti uspešniji u kreiranju sadržaja za sopstvene veb-sajtove ili blogove. Takođe, ova praksa jednako je značajna i za nas, jer će sasvim izvesno biti generator budućih mladih novinara za koje se nadamo da će obogatiti naš tim na portalu B92", ističe direktorka portala B92 Tamara Velkovski.

Prodekan za osnovne studije FPN Darko Nadić posebno je istakao šansu koja se pruža studentima, mogućnost da na B92 i započnu prve profesionalne korake u novinarstvu.

"Zadovoljstvo nam je što će studenti FPN imati priliku da potpisivanjem ovog sporazuma stiču praktična iskustva radom na B92 i nadam se da će neki od njih koji se najbolje pokažu dobiti i mogućnost za zaposlenje na vašem portalu. Kao Fakultet preko našeg centra za karijerni razvoj trudimo se da ostvarimo saradnju kako sa javnim, tako i sa privatnim sektorom i na taj način obezbedimo što veći broj institucija u kojima naši studenti mogu da stiču praksu. Drago mi je što se grupi naših partnera pridružuje i portal B92", rekao je Nadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.