FOTOGRAFISAN TEST! Istražni organi ispitaće profesore i učenike u Novom Pazaru

Izvor: Press, 19.Jun.2020, 15:30

FOTOGRAFISAN TEST! Istražni organi ispitaće profesore i učenike u Novom Pazaru

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da su dobili informaciju da je u osnovnoj školi u Novom Pazaru neko uspeo da fotografiše kombinovani test, a istražni organi ispitaće i profesore i učenike za koje se sumnja da su u tome učestvovali.
Foto:pink
"Obavestili smo policiju, koja već radi proveru. Prema saznanjima koja imamo, fotografisani test, odnosno rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bila su dostupna nekolicini učenika. Naime, ostali učenici, su već bili raspoređeni po učionicama i bez mobilnih telefona", rekao je ministar Mladen Šarčević, a navodi se u saopštenju.
On je naglasio da procedura nalaže da se ispit polaže u učionici sa najviše devet učenika i dva dežurna nastavnika, kao i da se ispred učionice odlažu lične stvari koje se ne smeju koristiti na ispitu, među kojima je i mobilni telefon.

Ministar je istakao da sumnja da je u pitanju "smišljena sabotaža" i ocenio da je u ovome verovatno učestvovalo više osoba.
"Ne želim da prejudiciram, ali ovo nije bilo moguće izvesti bez nečije pomoći. I nastavnici i učenici će imati priliku da sve potanko objasne policiji", naveo je on.
Ocenjuje da ovaj događaj lokalnog karaktera i da neće uticati na proces sprovođenja završnog ispita.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.