FOTO: Otkud ova kuća u centru Beograda?

Izvor: Mondo, 10.Okt.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Otkud ova kuća u centru Beograda?

Na Trgu Republike u Beogradu, niče kuća u kojoj će uskoro boraviti jedan od najvrednijih trofeja u svetu fudbala.

"Tura trofej" uskoro stiže u Srbiju.

Pehar namenjen pobedniku Kupa, odnosno Lige šampiona, posle Hrvatske, gostovaće u tri grada u Srbiji.

"Ušati" stiže prvo u Novi Sad, 14. oktobra ulogu domaćina imati Dejan Savićević, legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana. Dejo i pehar sele se 16. oktobra u Niš, a dan kasnije, trofej će nazad >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na sever, u prestonicu.

Foto: Guliver/Getty images/Harold Cunningham

Tu će, u periodu od 17. do 19. oktobra, domaćini biti još dvojica šampiona Evrope, Dejan Stanković i Mičel Salgado.

Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Stoga, ovih dana počela je izgradnja privremenog doma u centru Beograda, za pehar koji je inače stanovnik našeg najvećeg grada, ali na adresi Ljutice Bogdana 1a.

Foto: AP Za ovo se bore svi - pehar Lige šampiona u kišnoj moskovskoj noći podigli su fudbaleri Mančester junajteda. Pobedili su Čelsi 6:5, boljim izvođenjem penala...

Fudbaleri Partizana igrali su 1966. godine finale Kupa šampiona i u Briselu poveli protiv Reala rezultatom 1:0, ali su potom primili dva gola i ostali nadomak najvećeg mogućeg uspeha u klupskom fudbalu.

Taj uspeh nije izmakao fudbalerima Crvene zvezde, koji su posle nekoliko neuspešnih pokušaja s kraja 80-ih godina, konačno ostvarili snove i 1991. godine u Bariju odigrali 0:0 sa Olimpikom iz Marseja, a potom, posle penal ruleta, ušli u krug osvajača Kupa, tj. Lige šampiona.

Istočno od Minhena, taj uspeh uspeo je da ostvari samo tim Steaue iz Bukurešta. Oni su 1986. godine, u Sevilji, takođe stigli do pobede posle penala i rezultata 0:0, u meču sa Barselonom.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Evo objašnjenja otkud šator na Trgu Republike

Izvor: 24sata, 11.Okt.2014, 13:28

Na Trgu Republike, niče kuća u kojoj će uskoro boraviti jedan od najvrednijih trofeja u svetu fudbala. Pehar namenjen pobedniku Kupa, odnosno Lige šampiona stiže u Beograd...Nakon Bratislave, Beča, Zagreba, Novog Sada i Niša trofej će od 17. do 19. oktobra biti u Beogradu...Posetioci će moći...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.