FOTO: Oštra kazna za one koji zaslepljuju druge vozače svetlima

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Oštra kazna za one koji zaslepljuju druge vozače svetlima

Policija u kineskom gradu Šenžen najavila je na svom nalogu na društvenoj mreži Weibo drastične kazne za one koji zaslepljuju druge vozače dugim svetlima.

Vozači koji budu uhvaćeni u ovom prekršaju biće prinuđeni da sede ispred policijskog vozila i pet minuta gledaju direktno u njegova duga svetla. Pored toga, prekršioci će morati da plate i novčanu kaznu u visini od 300 juana (36 evra).

Mada je na sajtu postavljena fotografija na kojoj se vidi kako se kazna sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u praksi, nije sigurno da li ova mera predstavlja samo pretnju policije ili će se zaista primenjivati, s obzirom na posledice po zdravlje koje može izazvati.

"Wall Street Journal", koji je objavio ovu vest na svom blogu Chinarealtime, prenosi da se komentari posetilaca sajta kreću od neverice i tvrdnji da kazna nema zakonsku osnovu do otvorenog podržavanja.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.