FOTO: Baka zavisna od adrenalina

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Baka zavisna od adrenalina

Ona je naglavačke vozila stari harvard avion iz 1942. godine, rvala se sa tri metra dugačkim aligatorom i vozila paraglajding iznad okeana.

Sve to spada u posao Nensi Ešmevi, bake stare 71 godinu iz Dablina. Kao da joj sve ovo nije bilo dovoljno, krenula je u lov na tarantule, plivanje u kavezu s ajkulama i jedenje insekata, a treba spomenuti i avanturu kada je zamenila svoju malu korsu za moćni mustang u brzoj vožnji kroz pustaru u blizini Los Anđelesa.

Za bilo koga sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovo predstavlja izuzetnu listu poduhvata, a kamoli za Irkinju koja ima četvoro unuka i koja nije želela da je pobedi njen sin Baz, poznata TV ličnost u Irskoj. On je hteo da prođu čitav svet u potrazi za opasnim izazovima u nameri da na smrt preplaši svoju majku, koja je penzionisana medicinska sestra, i sve to pretvori u televizijsku  seriju koja bi uskoro trebalo da počne da se prikazuje na irskoj nacionalnoj televiziji.

Preko deset godina Nensi je bila nemi posmatrač svog sina koji je sebe dovodio u ekstremne situacije samo radi zabave publike. Nensi je dugo želela da iskusi neku od adrenalinskih avantura, ali tek je pukim razgovorom, nakon što su oboje slušali radio-emisiju o časnoj sestri koja skače padobranom, došla na ideju da zajedno naprave zabavnu TV emisiju.

"Majka mi je rekla da bi želela da skakače iz aviona sa mnom pošto sam to radio nekoliko puta. U početku sam bio protiv toga. Ti si suviše stara za takve stvari", rekao joj je Baz.

"Ali onda sam zastao i rekao sebi: ko sam ja da sudim da li je neko suviše star za skok padobranom?", rekao je Baz. On je pozvao nekoliko padobranskih klubova i na njegovo iznenađenje pristali su na skok.

On ju je nagovorio i na druge poduhvate i napravio je emisiju s njom u glavnoj ulozi. U početku su radili jednostavne stvari, da bi onda prešli na ozbiljnije poduhvate kao što je potraga za dužnicima, probijanje kroz kambodžansku džunglu i bandži skakanje sa najvišeg mosta na svetu.

Omiljeni poduhvat bio joj je najviši padobranski skok koji izvodi neki komercijalni aeroklub.

"Na svoj 71. rođendan skočila sam sa visine od 5.500 metara i zatim lebdela iznad Los Anđelesa", kaže baka Nensi koja uopšte nije bila nervozna i jedino se žalila što je pojela sendvič pre ovog skoka jer joj je bilo loše kad je sletela.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.