Izvor: Kurir, 17.Nov.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) BOSANAC ČUVA MEDVEDA KAO LJUBIMCA: Srećko obožava burek, baklave i tulumbe!

Među grupom ostavljenih pasa na parkingu sam ugledao nešto neobično. Nisam verovao svojim očima, bio je veoma mali, oko 1,5 kilogram. Uzeo sam ga i doneo kući, priseća se Lazarević

SARAJEVO - Ljubitelj životinja Braco Lazarević iz Sarajeva, ima veoma neobične ljubimce, mrkog medveda Srećka i dva vuka. Pre pet godina kada se vraćao kući naišao je na mladunče kome je dao im Srećko.

"Među grupom ostavljenih pasa na parkingu sam ugledao nešto neobično. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nisam verovao svojim očima, bio je veoma mali, oko 1,5 kilogram. Uzeo sam ga i doneo kući", priseća se Lazarević, koji ga je u početku hranio mlekom, medom, voćem i povrćem.

Zanimljivo je da svaka životinja ima zdravstveni karton kod veterinara, a posebnu pažnju posvećuje i njihovoj ishrani, pa im redovno priprema sveže obroke.

"Sa medvedom je bolje nego sa ljudima. On mi održava energiju. Kada se vratim sa puta, uvek izađe da se pozdravimo, a ja mu donesem čokoladu ili rum-pločicu. Voli i decu, čovek mu nije ravan", govori Lazarević, čiji ljubimac sada ima 250 kilograma.

Društvu Srećku svakodnevno prave i vuk Vučko i vučica Severina, sa kojima obožava da se igra. Posećivala su ga i razna udruženja za zaštitu životinja, koji su se uverili da Lazarevićevi ljubimci imaju sve neophodne uslove, a složili su se i da se medved ne bi snašao u prirodi, jer ne bi mogao da nađe hranu i tako preživi.

Medved Srećko najviše voli da jede burek, baklave, tulumbe i voće.

"To su mu specijaliteti tako da je Srećko pravi Bosanac. Meso nikada nisam hteo da mu dajem da ne bi postao agresivan. Vukovima, ipak dajem i meso", ističe Lazarević i navodi da ne žali što puno daje na svoje ljubimce, jer kako kaže "neko daje za kafanu, ja za životinje".

(Foto: I Šebalj/dnevni avaz)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

(FOTO) BOSANAC SA NESVAKIDAŠNJIM LJUBIMCEM: Sa medvedom je bolje nego sa ljudima!

Izvor: Kurir, 17.Nov.2014

Među grupom ostavljenih pasa na parkingu sam ugledao nešto neobično. Nisam verovao svojim očima, bio je veoma mali, oko 1,5 kilogram. Uzeo sam ga i doneo kući, priseća se Lazarević..SARAJEVO - Ljubitelj životinja Braco Lazarević iz Sarajeva, ima veoma neobične ljubimce, mrkog medveda Srećka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.