Izvor: B92, 25.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FORUMI BEOGRADSKIH SKOLA POZIVAJU NA STRAJK

Forumi beogradskih skola pozvali su u sredu svoje clanove da se izjasne o strajku u zakonskim okvirima i zatrazili da im se zbog niskih licnih dohodaka isplati jednokratna pomoc u dinarskoj protivrednosti od 100 nemackih maraka, javlja Beta. Forumi beogradskih skola su ocenili da se sitacija u srednjem i osnovnom obrazovanju nije promenila i kategoricki su odbili da ministar prosvete bude clan Socijalisticke partije Srbije ili Jugoslovenske levice jer, kako se navodi u proglasu Foruma, celni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi iz bivseg Ministarstva su prosvetne radnike nazivali NATO placenicima i onima koji rade na stetu ucenika i vlastite dece.

Forumi su, pored isplate jednokratne pomoci zatrazili i isplatu zaostalih zarada, povecanje toplog obroka i naknade za troskove prevoza, zatim smenu svih direktora i skolskih odbora koju je postavila kolacija SPS-JUL i pocetak pregovora o ceni rada. U proglasu se navodi da ce Forumi, ukoliko njihovi predstavnici ne budu ucestvovali u pregovorima sa Vladom Srbije o ceni rada, stupiti u potpunu obustavu rada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.