FORMIRANA GRADSKA VLAST U ČAČKU: Todorović ubedljivom većinom ponovo izabran za gradonačelnika (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 21:59

FORMIRANA GRADSKA VLAST U ČAČKU: Todorović ubedljivom većinom ponovo izabran za gradonačelnika (FOTO)

Za zamenika gradonačelnika izabran je Vladan Milić.

Na konstitutivnoj sednici formirana je nova gradska vlast u Čačku. Dosadašnjem gradonačelniku, Milunu Todoroviću poveren je drugi mandat, za njega je glasalo 63 odbornika, dok je protiv bilo troje.

- U nimalo lakim okolnostima 44.000 naših sugrađana je izašlo na birališta i glasalo po svojoj savesti u krajnje demokratskoj i fer atmosferi. Vi ste predstavnici svakog građanina Čačka i želim da savesno i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovorno obavljate svoje funkcije. Da nas iz gradskih vlasti, pozivate na teren, a mi ćemo biti uvek tu za vas. Bavljenje politikom za mene pre pet godina je bila misaona imenica. Dobio sam vliko poverenje predsednika SNS Aleksandra Vučića da stanem na čelu liste u Čačku - rekao je Todorović.

Za članove Gradskog veća izabrani su Radovan Jovanović, Spomenka Šipetić, Milorad Jevđović, Slavica Dragutinović, Nemanja Trnavac, Dragomir Šipetić, Biljana Kočović, Vladimir Ristović, Milan Lukić, Dragan Filipović i Miloš Papić.

- Želimo da nastavimo tamo gde smo stali, iako uopšte nismo stajali. Radimo ravnopravno i u gradu i na selu. Veliki su planovi tek ispred nas. U narednim godinama znam da će Čačak biti treće najveće čvorište u Srbiji, sa vazdušnom međunarodnom lukom u Lađevcima. Imamo podršku da radimo i rekonstrukciju bolnice i borčeve halu kao i hale za kontakte sportove, sve bulevare i saobraćajnice i da popunjavamo industrijsku zonu. Da stvorimo uslove i za domaće preduzetnike u Konjevićima - naglasio je Todorović.

Inače, Milun Todorović rođen je u Čačku 28. novembra 1969. godine. Osnovnu i srednju školu završio u Čačku. Diplomirani je inženjer za industrijski menadzment. Zvanje stekao na Tehničkom fakultetu u Čačku. Zaposlen u preduzeću „Auto Čačak“ u Čačku od 1993. godine kao direktor prodaje i marketinga, a od 2003. godine kao generalni direktor. Ima više objavljenih stručnih radova iz oblasti prodaje, postprodaje i marketinga. Bavio se sportom (fudbalom).

Bio je član Odbora za izgradnju Hrama Svetog Save na Vračaru i Hrama Svetog kneza Lazara na Ljubiću. Izabran je prvi put za gradonačelnika Čačka 20. juna 2016. godine. Oženjen je, otac dvoje dece.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.