FISKALNI UDAR: Vujović će nas taksama odrati za 6,2 milijarde

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FISKALNI UDAR: Vujović će nas taksama odrati za 6,2 milijarde

Država će ove godine od građana naplatiti oko 180 miliona dinara više preko poskupljenja administrativnih taksi za tri odsto, koliko je lane iznosila inflacija

BEOGRAD - Država će ove godine od građana naplatiti oko 180 miliona dinara više kroz povećanje republičkih administrativnih taksi, pokazala je računica Kurira.

Razna rešenja, uverenja i odobrenja građani će ove godine plaćati tri odsto skuplje, ili ukupno oko 6,2 milijarde dinara, prema odluci o >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << usklađivanju nameta sa inflacijom koju je donelo Ministarstva finansija, koje vodi Dušan Vujović.

Najslađa para

Državi je ovo, što bi rekli trgovci, najslađa para, skoro da ništa ne radi, a kasa se puni. Statistika govori da su republičke administrativne takse (RAT) četvrti najizdašniji neporeski prihod republičkog budžeta. Reč je o raznim taksama koje naplaćuju na republičkom niovu ministarstva, agencije, direkcije, uprave, Carina, NBS... Republika čak uzima novac i na ime poslova koje odradi opština, kao što su izvodi iz matične knjige rođenih, venčanih i umrlih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.