Diže se ograda na ruskoj granici: Trajaće 50 godina

Izvor: B92, 26.Sep.2022, 19:46

Diže se ograda na ruskoj granici: "Trajaće 50 godina"

Finska pogranična straža predlaže da se ogradi deo granice sa Rusijom kako bi se sprečio ilegalni ulazak u zemlju, javlja Interfaks.

"Izveštaj finske pogranične straže ukazuje da treba da se ogradi 10 do 20 odsto granice od 1.300 kilometara. To bi značilo oko 130 do 260 kilometara. Ograda bi trebalo da traje 50 godina", izvestio je finski list "Ile".

Procenjuje se da će ograda koštati nekoliko stotina miliona evra.

Šef odeljenja za međunarodnu saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogranične straže Mati Pitkaniti rekao je ranije da je agencija već počela da projektuje ogradu.

"To neće biti samo ograda, već će imati i sistem tehničke kontrole", rekao je on tokom letnje debate o učlanjenju Finske u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finska diže ogradu na granici prema Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2022

HELSINKI - Finska pogranična straža predlaže da se ogradi deo granice sa Rusijom kako bi se spriječio ilegalni ulazak u zemlju, javlja Interfaks.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.