FINIŠ BITKE ZA MARIB: Grad može pasti u ruke Huta, odbrana u kolapsu, Saudijci svoje pustili niz vodu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 21:03

FINIŠ BITKE ZA MARIB: Grad može pasti u ruke Huta, odbrana u kolapsu, Saudijci svoje pustili niz vodu (VIDEO)

Huti su zadali jedan od najžešćih udaraca za sedam meseci borbi

Serija eksplozija potresla je vojni kamp Kašina koji se nalazi u okrugu Džuba južno od centralnog jemenskog grada Mariba. Kamp, u kojem se nalaze snage koje podržava Saudijska Arabija, znatno je oštećen usled eksplozija, koje su trajale do jutra 24. septembra. Navodno su skladišta municije u kampu zbrisana.

Jemenski izvori rekli su da iza eksplozija u kampu Kašina stoji precizan raketni napad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Huta (Ansaralah). Jemenska grupa to još nije potvrdila. Kamp Kašina jedna je od poslednjih tačaka koja stoji između Huta i grada Mariba. Huti su zauzeli ranije ove nedelje grad Mala koji se nalazi nekoliko kilometara od kampa.

Huti sada razgovaraju sa lokalnim vođama Džube. Navodno su nadomak dogovora o predaji čitavog okruga Hutima. Oni već više od sedam meseci vode veliku ofanzivu na grad Marib i obližnja naftna polja. U nedavnoj kopnenoj operaciji, Huti su zauzeli okruge Medgal i Majzar, kao i veliki vojni logor.

Čini se da su snage koje podržava Saudijska Arabija u Maribu na ivici potpunog kolapsa. U međuvremenu, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom ne čini ništa osim što pruža blisku vazdušnu podršku svojim saveznicima.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.