FILMSKA POTERA U CENTRU ZAGREBA! Taksista vozilom punim turista udario policajca, a onda je krenula jurnjava

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 21:19

FILMSKA POTERA U CENTRU ZAGREBA! Taksista vozilom punim turista udario policajca, a onda je krenula jurnjava

Iako se opirao hapšenju, muškarac je savladan

Sve se dogodilo kad su 61-godišnjaka policijski službenici zaustavili i zatražili dokumente, javlja Dnevnik.hr. Pokušao je da pobegne, policajci su ga ponovno zaustavili, te je tada namerno krenuo prema jednom od policijskih službenika, udario ga vozilom i nastavio vožnju. Ubrzo je zaustavljen i sredstvima prisile priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

- Informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kažu kako je policajac pod sirenama hitne pomoći prebačen u zagrebačku Traumatologiju. Njegovo stanje je stabilno, a njegove povrede su lekari okarakterizirali kao lakše - izveštava Dnevnik.hr.

Naime, policajci su na području Vlaške ulice pokušali da zaustave muškarca, ali se on dao u beg kroz Palmotićevu i skrenuo je u Jurišićevu.

- Kažu svedoci da je bila prava filmska potera. Na raskrsnici Jurišićeve i Draškovićeve policajci su ga presreli. Iako su mislili da će se mirno predati, krenuo je automobilom prema policajcu i zakačio ga - navodi se u izveštaju. Iako se opirao hapšenju, 61-godišnji muškarac je savladan.

Tokom divljanja u taksiju je bilo više stranih državljana koji su zajedno s njim u policijskoj stanici. Policija utvrđuje jesu li oni imali reguliran status u Hrvatskoj ili ne. Istraga je u toku. Vrlo je verovatno da će policija ići na karakterizaciju jednog od dva moguća krivična dela - dovođenje u opasnost života i imovine, što bi za taksistu bila znatno bolja opcija jer mu tada preti do pet godina zatvora.

Ako policajci ovaj pohod vozača budu tumačili kao ubistvo u pokušaju, tada vozaču pre kazna od pet do 10 godina zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.