FILMSKA PLJAČKA U BEOGRADU: Upoznajte heroje koji su spasili dve žene sigurne smrti! (FOTO)

Izvor: S media, 07.Feb.2013, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILMSKA PLJAČKA U BEOGRADU: Upoznajte heroje koji su spasili dve žene sigurne smrti! (FOTO)

Gotovo svakodnevno smo svedoci raznih pljački, provala, ubistava... Poslednji u nizu oružanih napada desio se prošle sedmice na Voždovcu, u Ulici Ljube Vučkovića, kada je samo zahvaljujući munjevitom i stručnom reagovanju policajaca Dalibora Korolije i Nebojše Vuksanovića iz PU Voždovac, osujećena pljačka piljare “Biljana”, a možda je sprečeno i ono najgore.

Policajac Dalibor Korolija za S media portal objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je toga dana sa kolegom Nebojšom Vuksanovićem bio na dužnosti i da su radili „opservaciju terena“, a u okviru akcije „Maska“ koja se odnosila na suzbijanje i sprečavanje krivičnih dela nasilja i razbojničkih krađa, koja su učestala u poslednje vreme u tom delu Voždovca, posebno u blizini objekta „Biljana“. Sam objekat je, kaže, bio na meti pljačkaša više od 20 puta!

- Znajući za sve to, stupili smo u kontakt sa vlasnicom objekta Biljanom Tišmom – priča policajac Korolija za S media portal. - Toga dana smo u prodavnici zatekli nju i još jednu prodavačicu, mislim da se zvala Ivana Lekić. Iako smo se nalazili na dužnosti, nismo nosili uniforme, upravo da ne bismo bili primećeni. Tu smo se stacionirali i zauzeli zasebno mesto.

„Uperio mi je pištolj u glavu!“

Prema rečima našeg sagovornika, iznenada su u prodavnicu jednom trenutku upala dva maskirana momka, samo su im se videle oči. Prisećajući se dramatičnih scena,

- Jedan od njih mi je sa par metara razdaljine uperio pištolj u glavu, ne znajući da smo policajci. Hitro sam eskivirao u stranu, očekujući da će da puca, pokazao sam službenu značku za pojasom, viknuo ’Policija, baci pištolj’, a zatim sam zapucao. Pokušali su da pobegnu, ali nisu uspeli. Videvši da su u bezizlaznoj situaciji, predali su se. Naredili smo da legnu, vezali smo ih, a jedan od njih se požalio da je ranjen. Nisam mu odmah poverovao misleći da želi da me iznenadi na neki drugi način, ali sam video krv i primetio da je zadobio lakšu povredu.

Radnice paralisane od straha

U trenutku napada vlasnica i radnica prodavnice su se nalazile pored kase, bile su skamenjene, vidno uplašene i paralisane od straha...

- Bile su pod stresom, samo su se ukopale, očekujući možda i ono najgore, jer im to nije bio prvi put da se suočavaju sa razbojnicima - kaže Korolija.

I moglo je zaista da se desi svašta, s obzirom na surovost razbojnika. Na sreću, zahvaljujući veštoj reakciji hrabrih policajaca, potencijalna tragedija je sprečena.

Komandir PU Voždovac u razgovoru za S media portal najavio je da će njegove kolege Dalibor Korolija i Nebojša Vuksanović biti posebno nagrađeni. Njima je, pak, najvažnije da su dobro uradili akciju i spasili živote prodavačicama u piljari. To im je, kažu, najveća nagrada.

Ljuba Đorđević

Foto: Guliver/Tinkstock (ilustracija), privatna arhiva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.