Izvor: B92, 22.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILA: SAINOVIC SE NE SPREMA ZA DOBROVOLJAN ODLAZAK U HAG

Beograd -- Kako se priblizava 31. mart, povecava se broj glasina da bi, na osnovu Uredbe Vlade Srbije kojom je proslog juna izrucen Slobodan Milosevic, u Tribunal mogli biti poslati Nikola Sainovic, Dragoljub Ojdanic i Vlajko Stojiljkovic, ali i "Vukovarska trojka". Predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica je rekao da i dalje misli da to nije ispravno resenje i da je za saradnju sa sudom za ratne zlocine neophodan zakon. "Dobar deo primedbi upucenih na moju adresu iz inostranstva, kao predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savezne drzave, izgleda prosto neverovatno. Ispada kao da bi sama odluka o izrucenju nasih gradjana kao direktnom obliku saradnje bila nesto sto je u mojoj vlasti i sto bih ja mogao da ucinim ili da sprecim", kaze Kostunica.

Advokat Nikole Sainovica Toma Fila odbacio je nagadjanja javnosti da je njegov klijent spreman da se dobrovoljno preda Tribunalu. "Ja znam da on ne zeli da ide dobrovoljno, a znam i da je to stav SPS, ciji je on istaknut clan. Znaci, njegovo dobrovoljno predavanje bi ga dovelo i u probleme s partijom i to treba da imamo u vidu. Ako bi ovi ljudi bili poslati, sigurno sudjenje Milosevicu nece biti zaustavljeno zbog toga.

Na zalost, ako bi poslali bilo koga od ovih, taj bi cekao godinu dana, kao sto cekaju Krajisnik i Biljana Plavsic. Nista ta hapsenja i izrucenja nemaju veze s procesom Milosevic. On ce se odvijati ovako kako je poceo", rekao je Fila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.