FILA OTKRIVA SUDBINU UBICE IZ MLADENOVCA: Samo u jednom slučaju će biti zatvoren do kraja života

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 12:56

FILA OTKRIVA SUDBINU UBICE IZ MLADENOVCA: Samo u jednom slučaju će biti zatvoren do kraja života

Tragedija koja je potresla Srbiju.

Uroš Blažić (21), koji je osumnjičen za ubistvo devet osoba i ranjavanje 13 u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca, već tri meseca nalazi se u pritvoru u Smederevu, a poznati advokat Toma Fila otkriva kakva sudbina ga čeka.

- Ono što je poznato jeste da u trenutku kada je počinio zločin osumnjičeni nije imao navršenu 21 godinu, što znači da, ukoliko tužilaštvo bude imalo sve dokaze, on može da dobije naviše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 20 godina zatvora. Ukoliko ga proglase neuračinjivom osobom, onda će do kraja života biti u Specijanoj zatvorskoj bolnici - kaže Fila.

On dodaje da ljudi smatraju da je 20 godina mala kazna, ali da treba imati na umu da čovekova ličnost, posle toliko vremena provedenog iza rešetaka bude izmenjena ličnost, te nije onakav kakav je bio u trenutku zločina.

Podsetimo, psihijatrijsko veštačenje Uroša Blažića završeno je krajem juna. On je mesec dana proveo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, gde je veštačen, a po završetku veštačenja prebačen je u pritvor u Smederevu. Veštačenje je podložno daljim analizama.

Uroš Blažič 4. maja, nešto pre 23 sata, dolazi u selo Dubona kod Mladenovca. Izlazi iz automobila kako bi kupio cigarete, a potom prilazi mladićima i devojkama koji sede i druže se u školskom dvorištu. Navodno se pokreće priča oko dečaka K. K., koji je u školi na Vračaru ubio osam učenika i čuvara, a ranio šestoro dece i nastavnicu istorije. Uroš ga brani i opravdava dečaka, a kada nailazi na negativne reakcije okupljenih, seda u auto i odlazi.Niko ne očekuje da će da se vrati naoružan.

On je odlazi u vikendicu u Varovnici u kojoj živi od kada je, navodno zbog porodičnih razmirica, otišao iz porodične kuće u Donjoj Duboni. Odatle uzima oružje i, naoružan automatskom puškom, pištoljem i ručnom bombom, iz nepoznatog razloga kreće u selo Malo Orašje kod Smedereva. Tamo iz automatske puške puca na grupu mladih koja se kod spomenika okupila kako bi, zbog predstojećih dana žalosti, ranije proslavila Đurđevdan. Ubija pet, a ranjava šest osoba.

Iz Malog Orašja opet kreće ka Duboni, gde ponovo otvara vatru, ne samo na one koji su se nalazili tu i tokom njegovog prethodnog dolaska, već i na one koji su su došli u međuvremenu. U Duboni ubija tri osobe, među kojima je 21-godišnji policajac i njegova rođena sestra, a ranjava osmoro.

Nakon masakra u školskom dvorištu u Duboni, Blažić beži svojim "mercedsom", a u jednom momentu silazi na zemljani put, napušta vozilo i nastavlja peške. Tokom hoda odbacuje i automatsku pušku u kojoj se zaglavio metak, kao i svoj mobilni telefon.

Izbija u blizini kuće u selu Šepšin. Ulazi u njegovo dvorište, krade njegov automobil "reno ispejs" i iz dvorišta skreće desno. Dok je vlasnik automobila shvata da je zvuk koji je čuo bio njegovo vozilo, Uroš već nestaje bez traga. Izlazi na put za Mali Požarevac, gde ukradeno vozilo ostavlja u blizini spomenika palim borcima, a potom se penje na auto-put u blizini rampe i, najverovatnije provlači kroz rupu u ogradi.

Zaustavlja taksistu koji vozi ženu iz Smedereva do Uba. Seda u automobil i pod pretnjom bombom, tera taksistu da odveze ženu u Ub, a potom da njega odveze u selo Vinjište kod Kragujevca. Dok policija uveliko blokira puteve, Uroš uspeva da prođe neopaženo i stigne u kuću svoje rodbine gde je, nakon više od osam sati potrage, i uhapšen.

Uroš B. je priveden u Policijsku upravu u Smederevu, gde ga je saslušao tužilac, a nakon čega mu je određen pritvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.