FIFA: Ronaldo kandidat za igrača godine

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Ronaldo kandidat za igrača godine

Fudbaler Reala Portugalac Kristijano Ronaldo nalazi se u užem izboru za igrača godine, koji je objavila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

U užem izboru su još fudbaler Barselone Argentinac Lionel Mesi, koji je već dobio "Zlatnu loptu" za evropskog igrača godine, kao i Brazilac Kaka i Španci Ćavi i Inijesta.

Svih pet nominovanih igrača brane boje dva najbolja španska kluba, madridskog Reala i Barselone. Ronaldo i Kaka su članovi "kraljevskog kluba", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a Mesi, Ćavi i Inijesta igraju za Barselonu. Ceremonija proglašenja svetskog fudbalera godine u izboru FIFA biće održana 21. decembra u Cirihu, a glasaće selektori i kapiteni nacionalnih reprezentacija.

Ronaldo je prošle godine dobio ovo priznanje.

U konkurenciji za fudbalerku godine su Kristijana (Brazil), Inka Grings (Nemačka), Marta (Brazil), Birgit Princ (Nemačka) i Keli Smit (Engleska).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.