Izvor: B92, 26.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FHP podneo tužbu protiv Srbije

Beograd -- Fond za humanitarno pravo podneo tužbu za nadoknadu nematerijalne štete protiv Srbije.

Tužba je podneta zbog odgovornosti države za ubistvo Mušana Husovića u selu Kukurovići. U saopštenju se navodi da je FHP u ime Emine Muratović, Zahide Rovčanin, Rašide Kaltak, Mevle Berbo, Ramize Arbak, Džemile Čalaković i Huseina Husovića, podneo tužbu zbog odgovornosti države za "ubistvo njihovog oca Mušana Husovića, koje su izvršili pripadnici VJ u Kukurovićima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 18. februara 1993.

FHP navodi da je tog dana na selo Kukuroviće izvršen pešadijski i minobacački napad iz tri logora Vojske Jugoslavije, a da su meštani posle dva dana u spaljenim kućama našli unakažene leševe Uzeira Bulutovića, Mušana Husovića i Fatime Sarač, koji nisu uspeli da napuste selo.

Istražni sudija Okružnog suda u Užicu je tada izvršio uviđaj, ali nadležni organi nisu sproveli nijednu drugu istražnu radnju kako bi otkrili počinioce, navodi FHP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.