FESTEF: Srebrni pastir za Novicu Savića

Izvor: RTS, 10.Sep.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FESTEF: "Srebrni pastir" za Novicu Savića

Na 27. međunarodnom festivalu televizijskog etnološkog filma u Kučevu novinar RTS-a Novica Savić osvojio je nagradu "Srebrni pastir" za najbolji etnološki zapis - reportažu "Vampir iz Kisiljeva". Nagradu za režiju dobio je snimatelj vranjskog Dopisništva RTS-a Slađan Stojanović.
Na Festivalu televizijskog etnološkog filma, od 7. do 9. septembra, prikazano je 39 filmova domaćih i stranih autora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Centru za kulturu "Veljko Dugošević" u Kučevu.
Novinar RTS-a Novica Savić osvojio je nagradu "Srebrni pastir" za najbolji etnološki zapis - reportažu "Vampir iz Kisiljeva"  - za efektnu belešku o odnosu ljudi prema kontroverznoj pojavi vampira, koja ne prestaje da uzbuđuje i plaši javnost, "preteći" da i sama preraste u svojevrsno kulturno nasleđe. 

Slađan Stojanović, snimatelj Dopisništva RTS-a u Vranju, dobio je "Srebnog pastira" za najbolju režiju, za dokumentarni film "Dejan" - za elegantno i vizuelno promišljeno pripovedanje o svešteniku koji u slobodno vreme neguje još jednu veliku i neobičnu ljubav.
Gran pri festivala pripao je filmu "Cipovka - hleb koji se smeje na mesec" Jelene Vukmanović, u proizvodnji Radio-televizije Vojvodina, a za najbolji strani film proglašen je "Leteći fratar" Davora Borića iz Hrvatske.

Na ovogodišnjem Festivalu televizijskog etnološkog filma u Kučevu u konkurenciji je bilo 38 filmova iz zemlje i inostranstva.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.