Izvor: B92, 05.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FERHAGEN: POZELJNO UCESCE SRBA NA KOSOVSKIM IZBORIMA

Predsednik Spoljnopolitickog odbora holandskog parlamenta Maksim Ferhagen izjavio je u subotu u Kosovskoj Mitrovici da je ucesce Srba na opstim izborima u pokrajini "pozeljno" i da se Holandija zalaze za dosledno sprovodjenje Rezolucije 1.244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, javlja FoNet. "Ucesce Srba na opstim izborima na Kosovu je pozeljno, radi stvaranja atmosfere i uslova da srpska zajednica adekvatnim predstavljanjem u institucijama Kosova inicira resavanje vitalnih pitanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Ferhagen.

On predvodi sedmoclanu delegaciju holandskog parlamenta, ciji su clanovi u subotu u Mitrovici razgovarali sa liderima Srpskog nacionalnog veca za severno Kosovo. Prethodno je Ferhagen razgovarao sa predstavnicima civilne misije UN i liderima albanske zajednice.

Predsednik Izvrsnog odbora SNV za severno Kosovo Oliver Ivanovic izjavio je FoNetu da u pokrajini "ne postoje uslovi za sprovodjenje demokratskih i fer izbora". "Medjunarodna zajednica, stice se utisak, zeli da rukovodjenje pokrajinom prenese u ruke lokalnom stanovnistvu i na taj nacin skine odgovornost sa sebe za dosadasnji neuspeh misije", rekao je Ivanovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.