Izvor: B92, 10.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FERALOVCI PROTIV UNISTAVANJA DOSIJEA

Split -- Urednici i novinari "Feral Tribunea" saopstili su da se unistavanjem dosjea koje je proteklih deset godina nacinila tajna policija Sluzba za zastitu ustavnog poretka, zeli da zataska afera i oslobode odgovornosti oni koji su to radili i naredjivali. "Energicno odbijamo dati suglasnost za unistavanje dosijea koje je o nama nacinila tajna policija SZUP" kazu Feralovci, ocenjujuci da se time nastoji da zataska afera pracenja i prisluskivanja novinara, a da se odgovorni za to aboliraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Evidentno je kako je namjera vlasti da zbog tih kriminalnih i protudemokratskih postupaka nitko ne odgovara, te da se zataska jedna od najmracnijih epizoda Tudjmanove diktature", kaze se u saopstenju.

Feralovci pritom odricu pravo ministru policije i sluzbenicima MUP da sami, bez njihove saglasnosti i uvida, uniste sporne dosijee, jer bi time unistili dokaze o kriminalnim i amoralnim delima koja su se evidentno dugo godina sprovodila. Ako se to dogodi, "Feral" ce tuziti odgovorne u Vladi zbog "svjesnog unistavanja dokaza o kriminalnoj djelatnosti", i obratice se svim relevantnim medjunarodnim sudskim, strukovnim i politickim institucijama, izmedju ostalih i Medjunarodnom sudu u Strazburu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.