Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBiH: Poslodavci i sindikalci približili stavove

Nakon što su u ponedjeljak dogovorili najveći broj pitanja iz Općeg kolektivnog ugovora, predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) i Udruženja poslodavaca Federacije BiH, danas bi trebalo da se dogovore i o posljednjoj nedoumici, procentu za minuli rad.

Dvije delegacije sastaće se danas, kako bi pokušali postići dogovor prije sjednice Ekonomskog i socijalnog vijeća Federacije Bosne i Hercegovine, gdje bi Opći kolektivni ugovor mogao da bude potpisan.

Nakon eventualnog dogovora i potpisivanja danas, počinje da teče rok od 90 dana u kome granski sindikati trebaju usaglasiti svoja akta sa prihvaćenim rješenjima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Usaglašen novi opšti kolektivni ugovor u FBiH

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2015

SARAJEVO - Udruženje poslodavaca i Savez samostalnih sindikata u Bosni i Hercegovini informisali su Ekonomsko-socijalni savjet za teritoriju Federacije BiH da su usuglasili novi opšti kolektivni ugovor u FBiH...Poslodavci i sindikati trebaju potpisati ovaj ugovor 18. decembra u Sarajevu, dogovoreno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.