Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2016, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBiH: Brže do zaposlenja

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH izmijenila je danas Uredbu o podsticanju zapošljavanja, čime su stvoreni uslovi za ubrzavanje procesa zaključivanja ugovora o sufinansiranju zapošljavanja i samozapošljavanja.

Na hitnoj telefonskoj sjednici utvrđen je drugačiji način refundacije sredstava poslodavcima i osobama koje se samozapošljavaju, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Vlada FBiH opredijelila se za novo rješenje po kojem, umjesto Federalnog zavoda za zapošljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sredstva za ove namjene refundira Ministarstvo razvoja, preduzetništva i zanatstva FBiH, što je ocijenjeno kao efikasniji pristup.

Definisano je da osobe u slučaju samozapošljavanja, a koje kao zanatlije nemaju platu, imaju pravo na subvenciju na ime troškova obavljanja djelatnosti.

Propisana je i dokumentacija, koju bi osoba koja se samozapošljava trebalo da dostavi prilikom pokretanja zanatske djelatnosti.

Sadašnja definicija subvencije za samozapošljavanje i dokumentacija koja se dostavlja radi pravdanja subvencije primjenjive su samo u slučaju samozapošljavanja na način da lice osnuje društvo sa ograničenom odgovornošću.

Uredba je izmijenjena i dopunjena i zbog traženja poslodavaca i nezaposlenih osoba da njeno sprovođenje počne što prije.

Vlada FBiH utvrdila je danas Prijedlog strategije saobraćaja u FBiH za period 2016-2030. godina, koji će uputiti Parlamentu FBiH na konačno usvajanje.

Posebni ciljevi su dati za različite vrste saobraćaja u FBiH /drumski, željeznički, vodni i vazdušni/, te se zasnivaju na prioritetima saobraćajne politike FBiH.

Strategijom su obuhvaćene kratkoročne /2016-2020./, srednjoročne /2021-2025./ i dugoročne /2026-2030. godina/ aktivnosti koje bi trebalo sprovesti sa ciljem postizanja posebnih ciljeva za svaki vid saobraćaja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.