FBiH: Ako vratimo stanove Srbima, bankrotiraćemo!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2010, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBiH: Ako vratimo stanove Srbima, bankrotiraćemo!

Federacija BiH može doživeti finansijski kolaps ako odluka Suda u Strazburu u "slučaju Đokić" bude primenjena na više od 20.000 stanova koji su pre rata bili u vlasništvu Srba, izjavio je nakon sednice Vlade FBiH federalni premijer Mustafa Mujezinović.

Istovetan zaključak donela je i Vlada Federacije BiH na današnjoj sednici na kojoj je zadužila predstavnicu Saveta ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava da podnese zahtev za preispitivanje presude ovog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u predmetu "Branimir Đokić protiv BiH".

Sud za ljudska prava u Strazburu odlučio je da BiH Đokiću, bivšem oficiru JNA, mora u roku od tri meseca, od dana kada presuda postane konačna, isplatiti 60.000 evra na ime materijalne i 5.000 evra nematerijalne štete, kao i 200 evra za troškove.

Nemogućnost da se Đokiću vrati predratni stan u Sarajevu, prema odluci Suda u Strazburu, predstavlja kršenje odredbi Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, odnosno kršenje člana koji se odnosi na pravo na imovinu.

U presudi, koja je izrečena 27. maja ove godine, navodi se da "ako se iznosi ne isplate u iduća tri meseca, kamatna stopa biće povećana za tri odsto".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.