FBIH: Složena politička situacija, Budimir za nove izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBIH: Složena politička situacija, Budimir za nove izbore

SARAJEVO -

Predsednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir rešenje za izlazak iz krize, u kojoj se Federacija nalazi od jula, vidi u raspisivanje novih izbora.

Uveren je da je "ovakva situacija" i svojevrsna prevara birača, a izbore vidi kao mogućnost imenovanje nove Vlade FBiH, prenosi agencija Fena deo Budimirovog intrvjua TV1.

Predsednik Federacije je ponovio stav da se za imenovanje nove vlade trebaju poštovati Ustav i zakoni, a jedna od mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za to je da Parlament FBiH raspusti sadašnju vladu.

Govoreći o složenoj političkoj situaciji na državnom i federalnom nivou, predsednik Federacije kaže da kriza traje od 90-tih godina, a jedna od posledica su, očekivano, i ekonomski problemi.

Ne treba se, upozorio je, "takmičiti" u tome u kojem je od dva entiteta kriza veća, nego u kojem od dva entiteta je bolje.

Budimir je uveren da bi se socijalni buntovi koji su usledili u Republici Srpskoj, i kakve je moguće očekivati u Federaciji, u drugim zemljama dogodili mnogo ranije da su te zemlje u socijalnoj situaciji u kakvoj je BiH.

Predsedniku je, tvrdi, jasno da se sa ovakvim uređenjem i sa ovakvim nefunkcionisanjem države teško može kretati ka evroatlantskim integracijama, odnosno ka članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.