FAZE KROZ KOJE PROLAZE ŽRTVE NAKON SILOVANJA: Traumu moraju potisnuti kako bi preživeli!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 20:57

FAZE KROZ KOJE PROLAZE ŽRTVE NAKON SILOVANJA: Traumu moraju potisnuti kako bi preživeli!

Psiholog otkriva šta sve pretrpi žrtva silovanja

Psiholog Jelena Milošević govorila je o slučaju mlade glumice Milene Radulović i onoga kroz šta jedna žrtva prolazi.

- Potpuno je neumesno i bezosećajno postaviti pitanje zašto je neko ćutao o zlostavljanju. Progovorili su u onom trenutku kada su se dovoljno osnažili, odrasli, pozicionirali se, smogli snage da podnesu sve što sledi. Žrtva prolazi kroz vrlo neprijatne i intezivne emocije. Tu je silovito poricanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a ona da bi preživela sve to nekako moraće da skloni sa strane i ćuti - navodi Milošević.

Dodaje i da je intezivno prisutan osećaj stida, krivice i preispitivanje.

- Da li je nešto pogrešno uradila, strah šta će biti sa porodicom, karijerom, to je složena sturktura emocija, nije jednostavno da se o tome govori - zaključila je Jelena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.