FAUČIJEV SAVET ZA INDIJCE: Već 12. dan imaju više od 300.000 novoobolelih - KARANTIN NEOPHODAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 09:16

FAUČIJEV SAVET ZA INDIJCE: Već 12. dan imaju više od 300.000 novoobolelih - KARANTIN NEOPHODAN

Vodeći američki epidemiolog savetuje Indijske vlasti

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči preporučio je Indiji da uvede mere zaključavanja na nekolliko nedelja kako bi zaustavila širenje korona virusa.

- Ovaj virus nam je pokazao da će, ako se prepusti sam sebi, eksplodirati u društvu - upozorio je Fauči u intervjuu za list ''''Indijan ekspres''''.

- Niko ne voli da zaključava zemlju...Ali ako to učinite na samo nekoliko nedelja, mogli biste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imati značajan uticaj na dinamiku širenja - poručio je Fauči, prenosi Glas Amerike.

Broj novozaraženih korona virusom u Indiji neznatno opada, ali je broj smrtnih slučajeva porastao u nedlju za rekordnih 3.689. Istovremeno, još jedna indijska država uvela je karantin. Od početka pandemije u Indiji je evidentirano ukupno 19,93 miliona slučajeva zaražavanja virusom korona, a sa jučerašnjih 3.417 preminulih, ukupan broj smrtnih ishoda među kovid pacijentima iznosi 218.959, stoji u izveštaju ministarstva zdravstva Indije.

Tokom poslednja 24 sata u Indiji je potvrđeno 368.147 novih slučajeva kovida-19. Već 12. dan za redom da se broj novozaraženih ne spušta ispod 300.000.

Bolnice, mrtvačnice i krematorijumi su prepuni, mnoge porodice moraju same da traže lekove i kiseonik. Restrikcije su uvedene u gotovo 10 indijskih država i teritorija, dok nacionalna vlada i dalje okleva da uvede karantin u celoj zemlji, navodi Glas Amerike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.