FANTASTIČNA PROMENA! Vučić saopštio sjajne vesti - nikad veći izvoz IT sektora u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 15:58

FANTASTIČNA PROMENA! Vučić saopštio sjajne vesti - nikad veći izvoz IT sektora u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska Naučno-tehnološkog parka Beograd, zajedno sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom, da je naša zemlja u prva tri meseca ove godine ostvarila izvoz u IT sektoru u vrednosti od skoro 600 miliona evra.

Vučić je rekao da je Srbija, na početku procesa digitalizacije, pre tri, četiri godine, imala godišnji izvoz u tom sektoru oko 500 miliona evra, dok je taj izvoz sada prevaziđen već u prvom kvartalu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />- To je ogromna i fantastična promena u odnosu na prethodnih tri ili četiri godine - rekao je Vučić.

Naglasio je da je ponosan na te mlade ljude koji razvijaju IT sektor u našoj zemlji i istakao da imamo puno pametnih mladih ljudi.

Takođe, rekao je da za NTP Beograd treba da se gradi još jedna zgrada i da je pre četiri godine tu bilo svega dvadesetak inovativnih kompanija, dok ih sada ima oko 120.

Vučić i Mišel su posetili Naučno-tehnološki park Beograd, gde će prisustvovati potpisivanju sporazuma o zajedničkom projektu odnosno finansiranju srpske istraživačke i startap zajednice u ukupnom iznosu od 84,5 miliona evra.

Četiri kompanije koje posluje u NTP Beograd biće finansirane ovim sredstvima, a to su: Charge&Go, Anoris tehnology, Pirate Art i Design.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Ništa ne bismo mogli da uradimo bez podrške EU

Izvor: Danas, 19.Maj.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ništa oko Naučno-tehnološkog parka ne bi moglo da se uradi bez podrške Evropske unije, Srbija ne bi imala "nikakvu šansu".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.