FAKULTET TRAŽI TELEĆE JEZIKE I HOBOTNICE Krajevska nabavka za restoran novosadskog FTN

Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAKULTET TRAŽI TELEĆE JEZIKE I HOBOTNICE Krajevska nabavka za restoran novosadskog FTN

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu raspisao je javnu nabavku za usluge svog restorana kao da je u pitanju hotel sa pet zvezdica.

U tehničkoj specifikaciji, između ostalog, zahtevaju da se na meniju nađu kulinarski specijaliteti poput telećeg jezika koji je 28 dana mariniran i isto toliko sati pečen, grilovani krak hobotnice, ćevapi od srnetine i jaja od prepelice.

Da bi se sve to pošteno zalilo, zahtevaju i pića za koja po boci u maloprodaji morate izdvojiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko hiljada dinara.

Tražene su i školjke sa svežim šitake gljivama u dimu od jabuke, divlja svinja, grilovane pačije grudi, škampi u korpicama od parmezana, divlja riba romb, teleći obraz kuvan 16 sati u vakuumu, pekmezi od crvenog luka i maslina, pašteta od guščije džigerice i drugi specijaliteti.

Ništa manje ekskluzivna nije ni lista od 122 stavke zahtevanih raznih pića na kojoj se nalaze francuski šampanjac “veuve clicquot” koji košta oko 9.000 dinara u ambalaži od 0,7 decilitara, italijansko vino “gavi di gavi” vredno 4.500 dinara i brojna španska i nemačka vina u istoj klasi.

Među žestokim pićima našli su se vinjak XO vredan 7.500 dinara, kao i “graham’s 20 year old tawny port” koji nije ništa jeftiniji. Tu su i “jack daniels single barel” koji košta oko 5.500 dinara i druge vrste retkih i skupih stranih i domaćih pića.

"DOLAZE NAM VAŽNI GOSTI"

Na FTN-u kažu da su oni najveći fakultet u sastavu Univerziteta u Novom Sadu i jedna od najeminentnijih visokoobrazovnih ustanova u regionu, kojoj često dolaze važni gosti.

Saradnik za odnose s javnošću Bojana Šakić napominje da se usluge restorana koji pobedi na tenderu neće koristiti na Fakultetu stalno, već samo u posebnim slučajevima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.