FAJZER ILI MODERNA: Trudnicama u Britaniji savetuju ova dva cepiva, evo i zbog čega

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 23:58

FAJZER ILI MODERNA: Trudnicama u Britaniji savetuju ova dva cepiva, evo i zbog čega

Trudnicama u Britaniji ranije se savetovalo da ne primaju vakcinu zbog nedovoljno informacija o njenom dejstvu.

Trudnice u Velikoj Britaniji trebalo bi da se vakcinišu vakcinom Fajzera ili Moderne jer ima više realnih podataka o njihovoj bezbednosti, objavila je britanska Zajednička komisija za vakcinaciju i imunizaciju koja izdaje preporuke za vakcinisanje.

Komisija je navela da je u SAD vakcinisano oko 90.000 trudnica uglavnom sa ove dve vakcine i da nije bilo nikakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ozbiljnih nuspojava.

- Na osnovu tih podataka Komisija savetuje da se trudnicama u Velikoj Britaniji, kad god je to moguće, daju vakcine Fajzer-Bionteh ili Moderne. Nema dokaza da su ostale vakcine nebezbedne za trudnice, ali potrebna su dodatna ispitivanja - saopštili su zvaničnici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.