FAHRUDIN BI MOGAO NA SLOBODU: Napadač iz Lastinog autobusa na psihijatriji, neće biti gonjen ako se utvrdi jedna stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 08:06

FAHRUDIN BI MOGAO NA SLOBODU: Napadač iz Lastinog autobusa na psihijatriji, neće biti gonjen ako se utvrdi jedna stvar

Možda izbegne kaznu?

Državljanin Srbije Fahrudin Kahrović (30), rodom iz Prijepolja, koji je uhapšen u Nemačkoj kada je nasrnuo na putnike u "Lastinom" autobusu, smešten je na psihijatrijsku kliniku radi daljeg posmatranja. Ukoliko se utvrdi da mu je uračunljivost bitno smanjena, on neće biti gonjen, saznaje Alo!.

Napad se dogodio u utorak uveče u autobusu koji je saobraćao na liniji Dortmund - Beograd. Iznenada je nasrnuo na mladića (20) koji je spavao na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sedištu pored njega, udarao ga je i gazio mu po glavi, a zatim je napao devojku (24). Za to vreme vikao je da mu je Alah poslao poruku da mora da napadne inače će on biti napadnut.

- Mladić je uhapšen bez pružanja otpora, a u vreme napada nije bio pod uticajem droge i alkohola. Na saslušanju se branio ćutanjem. Prema proceni veštaka, ne isključuje se mogućnost da je bio u psihičkom rastrojstvu. Psihijatrijski stručnjak je razgovarao sa njim i došao je do zaključka da se sumnja da mu je uračunljivost bila smanjena, zbog čega je smešten na psihijatriju - navode nemački mediji, i dodaju da je uračunljivost preduslov za hapšenje, a da je motiv napada i dalje nejasan.

Vozači su smirivali napadača dok je nemačka policija kružila oko autobusa.

- Ne znam da li je bio pod uticajem nekih supstanci ili je u pitanju nešto drugo, ali je bio u takvom stanju da smo se veoma plašili da ne izađe iz autobusa i ne krene ponovo na putnike. Tek na kraju smo shvatili da bi mogao da krene i na nas, ali smo uz priču polako počeli da ga smirujemo. Svašta je govorio. Na početku je to sve bilo nesuvislo, a zatim se gotovo smirio - priča Jokić.

Fahrudina su savladala trojica vozača Milovan Jokić, Dragoljub Jeličić i Predrag Spasenović.

- U autobusu je bilo devet putnika, a u Nirnbergu je ušlo još njih četvoro. Oko 16.30 sati već smo izašli na auto-put i približavali se Minhenu, kad je naglo ustao. Izvadio je nešto metalno nalik motorcanglama i bezomučno počeo da udara mladića koji je u tom trenutku spavao. Vikao je da mu je Alah to naredio. Ubrzo je počeo da udara i jednu devojku. Nastala je užasna panika među putnicima i ja sam zaustavio autobus u zaustavnoj traci - kaže vozač Milovan Jokić za franfurtske Vesti Online.

Jokić je naredna četiri sata bio na telefonskoj vezi s pripadnicima bavarske policije dok su držali Fahrudina.

- Ne mogu da otkrivam o čemu smo tačno pričali, ali sve se svodilo na njihova uputstva šta da uradimo u slučaju da pokuša da nas napadne. Tek posle četiri sata, negde oko 20.30 sati, rečeno nam je da izađemo iz autobusa i tada je počela policijska akcija koja je izgledala kao u američkim filmovima. Najpre je bačeno nekoliko dimnih bombi, a onda su njihovi specijalci razbili zadnje staklo i uz šok-bombe upali u autobus i savladali napadača - ispričao je vozač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.