После САД и Британије, ни Пољска неће да испоручи Украјини борбене авионе F-16

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 19:36

После САД и Британије, ни Пољска неће да испоручи Украјини борбене авионе F-16

Потенцијална испорука борбених авиона типа F-16 Украјини била би тежак задатак јер подразумева дуготрајну обуку, изјавио је у данашњем интервјуу за Пољску ТВ заменик министра одбране Пољске Марчин Оцијепа. Фото: Wikimediacommons/TSgt Ben Bloker „То нису аутоматске пушке које можете једноставно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << некоме да дате“, рекао је он, преноси агенција ТАСС.
Одговарајући на питање колико траје обука посаде борбеног авиона F-16, пољски војни званичник је рекао да тај процес траје „више месеци“.
„Ако се обука убрза, мислим да може да траје шест месеци. Али то се ради само у хитним ситуацијама. У редовним околностима обука траје много дуже. Поред тога, потребни су и инфраструктура и логистика. Због свега наведеног ова операција била би компликована“, објаснио је Оцијепа.
Амерички председник Џозеф Бајден поручио је у понедељак да САД неће испоручивати Украјини борбене авионе F-16, а други заменик министра одбране Пољске Војчех Скуркијевич потврдио је јуче да питање могуће испоруке пољских ратних авиона F-16 Украјини није предмет било какве расправе на званичном нивоу.
Britanski sindikati najavljuju pola miliona učesnika današnjeg štrajka

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак После САД и Британије, ни Пољска неће да испоручи Украјини борбене авионе F-16 се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.