Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Exit osmu godinu među 10 najboljih festivala u Evropi

Osmu godinu uzastopno, "Exit" je izglasan među 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji prestižnih Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards), za najbolji veliki evropski festival.

Na osnovu više od milion glasova iz preko 60 zemalja sveta, "Exit" je potvrdio status jednog od vodećih evropskih festivala, a u samom vrhu se našao u žestokoj konkurenciji zajedno sa ostalim festivalskim gigantima kao što su britanski "Glastonbury", danski "Roskilde" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i belgijski "Tomorrowland".

"Exit Avantura" beleži još jedan veliki uspeh, jer je njen festival "Revolution u Temišvaru" takođe ušao u finale u čak dve kategorije.

Ako je suditi po iskustvu "Sea Dance festivala", koji je nagradu osvojio 2014. godine, novi "festivalski Oskar" za "Exit Avanturu" mogao bi ovog puta da stigne u Temišvar, jer je i "Revolution", pored svoje osnovne, takođe nominovan i u kategoriji "Najbolji novi festival", ističu organizatori.

Programski direktor i suosnivač "Exit" festivala Ivan Milivojev nominovan je za nagradu za izvrsnost i posvećenost u radu (Award for Excellence and Pašion), dok je najtraženiji britanski reper i zvezda ovogodišnjeg "Exit"-a Stormzi glavni favorit za priznanje "najbolja nova zvezda".

Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, a lista svih finalista može se videti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada.

"Exit" je ovu nagradu osvojio 2013. godine, a svake naredne je bio među prva tri, dok je "Sea Dance" prestižno priznanje osvojio 2014. godine nakon svog prvog izdanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.