Ex yu lutrija od 2011. godine?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ex yu lutrija od 2011. godine?

Lutrijske organizacije s područja bivše Jugoslavije dogovorile su se, u utorak u Sarajevu, da formiraju zajedničke igre s jedinstvenom uplatom, nagradnim fondom i premijama, javili su danas sarajevski mediji.

Ideju o zajedničkoj lutriji inicirali su, kako se navodi, još 2001. godine Lutrija Slovenije i Lutrija BiH, a konkretna razrada projekta započela je tek 2007. godine osnivanjem Udruženja lutrija jugoistočne Evrope sa sedištem u Ljubljani.

Iz Državne lutrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije beogradskim medijima je potvrđeno da su njihovi predstavnici prisustvovali sarajevskom sastanku nacionalnih lutrija sa prostora bivše SFRJ.

"Na projektu se radi od 2007. godine. Ovo je bio jedan u nizu sastanaka na kome se ideja razrađuje i sve je još u pregovorima", saopštila je Državna lutrija Srbije.

Sarajevski mediji navode da će 'YU lutriju' organizovati lutrije BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Kosova. Igra će, dodaje se, imati zajednički džekpot, a isplate nagrada će vršiti svaka od nacionalnih lutrija na čijoj teritoriji žive dobitnici.

Fondovi će se, kao i nagrade, preračunavati u nacionalne valute, a temeljna valuta bit će evro. Cena igre i iznos dobitaka biće jedinstveni, a uplate i dobici obračunavaće se u evrima i preračunavati u domaću valutu.

S obzirom da su glavni detalji igre, koncept i način organizacije dogovoreni, trenutno se radi na sklapanju ugovora o zajedničkom priređivanju, čija se finalna verzija očekuje krajem septembra".

Ugovore, dodaje se, zatim moraju odobriti državi regulatori svake od lutrija, a prema prvim procenama, očekuje se da bi početak igre mogao biti 2011. godine, otkrio je je generalni direktor Lutrije Bosne i Hercegovine Edhem Pašukan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.