Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2016, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrosong postaje dramatičniji: Nova pravila glasanja

Zbog trenutnog načina glasanja do sada smo često imali situaciju da je sama završnica Evrosonga pomalo dosadna, jer se pobjednik znao i skoro pola sata prije kraja takmičenja.

Predstavljena su nova pravila glasanja na Evrosongu i to je najveća promjena koja se dogodila u tom takmičenju od 1975. godine.

Do sada su glasovi žirija i publike iz pojedinih zemalja bili odmah zbrojeni te su prezenteri pri ocjenjivanju čitali samo tu kombinovanu ocjenu.

Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će glasovi žirija i publike biti razdvojeni, te će se prvo čitati glasovi žirija, a ocjene koje je dala publika biće objavljene tek na kraju, pa će tako pjesma koja je bila najpopularnija kod publike dobiti 12 bodova, bez obzira na to kako je glasao žiri.

Na taj način dobićemo više "drame" u samoj završnici, jer se pobjednik neće znati do samog kraja, a ne kao do sada kada se ponekad pobjednik znao i oko 20 minuta prije kraja.

“Ova promjena u formatu udahnuće novi nivo uzbuđenja u samo finale”, rekao je Martin Osterdal, izvršni producent ovogodišnjeg izbora za pjesmu Evrovizije u Švedskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.