Evropski onkolozi u Ribarskoj Banji

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski onkolozi u Ribarskoj Banji

U Ribarskoj Banji završen je trodnevni seminar Evropske onkološke škole. Učestvovalo je 240 lekara iz dvadestak zemalja, a predavanja su održali eminentni stručnjaci iz Srbije, Italije, Belgije, Velike Britanije i Slovenije.

Završen trodnevni seminar Evropske onkološke škole u Ribarskoj Banji na kome je učetvovalo 240 lekara iz dvadesetak zemalja.

Na skupu je istaknuto da svakog minuta u svetu obole tri žene, a da će, prema proceni, za 25 godina od kancera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dojke i ginekoloških maligniteta oboleti oko 70 miliona žena.

Ovaj skup otvorile su članice Društva žena sa rakom dojke Biser iz Niša. Na seminaru je govorio predsednik Evropske škole onkologije, lekar iz Milana Alberto Kosta.

On je rekao da je već bio u Srbiji pre 11 godina kada je sa srpskim timom operisao nekoliko žena od kancera dojki i da su sve one danas zdrave.

Organizator skupa je profesorka Medicinskog fakulteta iz Niša Slađana Filipović koja je i sama imala kancer dojke i koji je, uz pomoć kolega, izlečila pre četiri godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.