Evropske sile: Izrael da odustane

Izvor: B92, 06.Maj.2021, 19:32

Evropske sile: Izrael da odustane

Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Britanija pozvale su danas Izrael da poništi odluku o daljoj izgradnji novih naselja na Zapadnoj obali.

"Zahtevamo od izraelske vlade da poništi odluku o izgradnju 540 jedinica na području naselja Har Homa na okupiranoj Zapadnoj obali i da zaustavi svoju politiku širenja naselja na okupiranim palestinskim teritorijama“, poručile su evropske države u zajedničkoj izjavi, prenosi Rojters.

One su navele da, ako se sprovede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planirana odluka Izraela o unapređenju naselja u Har Homi, između istočnog Jerusalima i Vitlejema, ona će naneti dodatnu štetu izgledima za održivu palestinsku državu, sa Jerusalimom kao njenim glavnim gradom i prestonicom izraelske države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.