Evropi preti rat?

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 09:47

Evropi preti rat?

Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus ocenio je da u Evropi postoji opasnost od rata i istakao da Nemačka "mora biti u stanju da se odbrani".

Pistorijus je za javni servis ZDF ocenio će da sukob na Bliskom istoku i rat Rusije protiv Ukrajine imati posledice u nemačkom društvu.

"Moramo da se naviknemo na pomisao da bi u Evropi mogla da postoji opasnost od rata", rekao je nemački ministar odbrane.

Pistorijus je kazao da će Nemačka istovremeno učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve da u bliskoistočnom sukobu ne dođe do dalje eskalacije. Govoreći o situaciji u Bundesveru, nemački ministar je naveo da ne samo da je formiran specijalni fond vredan 100 milijardi evra, već su promenjene i strukture.

Prema rečima Pistorijusa, Bundesver je dugo bio zanemaren, ali će biti u potpuno drugačijem položaju do kraja decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPA DRHTI OD TREĆEG SVETSKOG RATA Iz Nemačke stiglo upozorenje: Postoji opasnost!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2023

Nemačka će učiniti sve da u bliskoistočnom sukobu ne dođe do dalje eskalacije...Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus ocenio je da u Evropi postoji opasnost od rata i istakao da Nemačka "mora biti u stanju da se odbrani"... Pistorijus je za javni servis ZDF ocenio će da sukob na Bliskom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Evropi preti rat?

Izvor: Danas, 31.Okt.2023, 09:33

Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus ocenio je da u Evropi postoji opasnost od rata i istakao da Nemačka "mora biti u stanju da se odbrani".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.