Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa pred nestašicom mleka

BRISEL - Evropski proizvođači mleka najavili su danas da će nastaviti i proširiti protest dok se ne reše njihovi problemi.

"Akcije će biti nastavljene i proširene. Pozivamo druge poljoprivrednike, ali i veterinare, prodavce stočne hrane i sve one koji trpe što proizvođači mleka imaju teškoće u plaćanju računa, da budu solidarni sa protestom", izjavio je predsednik Evropskog udruženja proizvođača mleka Romuld Šaber.

Kako je saopšteno, oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 500 miliona litara mleka nije isporučeno zbog protesta.

Udruženje planira da nastavi pritisak uoči vanredne sednice ministara poljoprivrede EU 5. oktobra, sazvane zbog te krize.

Evropska komesarka za poljoprivredu Marian Fiše Bel treba da predstavi plan za evropski sektor mlekarstva, najavilo je švedsko predsedništvo.

Od prvog poziva na štrajk 10. septembra prosipano je mleko i organizovani su protesti u Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Švajcarskoj i Italiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.