Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro oslabio zbog okončanja stimulacionog programa

BRISEL - Evro je danas značajno oslabio prema dolaru nakon što je Evropska centralna banka (ECB) saopštila će u decembru okončati stimulacioni program otkupljivanja državnih obvezica.

Zajednička valuta 19 evropskih država oslabila je sa kursa od 1,1820 dolara na 1,1725 dolara za samo nekoliko minuta poslije objavljivanja te informacije, prenio je AP.

U okviru stimulacionog programa, ECB je od 2015. godine upumpavala svjež novac u finansijski sistem evrozone i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << time obarala dugoročne kamate za države i pojedince koji pozajmljuju novac.

Ovaj program doprinio je povećanju inflacije i rastu privrede u evrozoni, a pojedini investitori strahuju da će posljedice njegovog ukidanja biti negativne.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evro značajno oslabio prema dolaru

Izvor: Blic, 14.Jun.2018

Evro je danas značajno oslabio prema dolaru nakon što je Evropska centralna banka (ECB) saopštila da će u decembru okončati stimulacioni program otkupljivanja državnih obveznica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.