Evo ko je bio BRAT napadača iz Mančestera i zašto je bio VAŽAN IGRAČ u Islamskoj državi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ko je bio BRAT napadača iz Mančestera i zašto je bio VAŽAN IGRAČ u Islamskoj državi!

Porodica krvnika iz Mančestera ogrezla u terorizmu

- Mlađi brat napadača iz Mančestera, Hašim Abedi, bio je "važan igrač" u džihadističkoj ćeliji koja je planirala napad na konvoj Ujedinjenih nacija u Tripoliju, a meta je bio specijalni izaslanik svetske organizacije u Libiji Martin Kobler - piše danas britanski "Indipendent".

- Ćelija čiji je Hašim Abedi bio član kovala je zaveru o napadu na šefa Misije UN za podršku u Libiji tokom posete Tripoliju ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove godine - prenosi "Sandej telegraf" pozivajući se na neimenovane izvore.

Ta džihadistička grupa je, navodi "Sandej telegraf", bila pri kraju izrade eksplozivne naprave kojom je nameravala da napadne Koblera, nemačkog državljanina, i njegov konvoj u libijskoj prestonici, ali su zaveru osujetile bezbednosne snage.

Bruder des Manchester-Attentäters - Hashim Abedi wollte offenbar deutschen Diplomaten töten https://t.co/CQ39u5B5Cd

— RP ONLINE Topnews (@rpo_topnews) May 28, 2017

Libijske antiterorističke snage uhapsile su 20-godišnjeg Hašima Abedija u utorak, dan nakon što je njegov brat Salman ubio 22 osobe razmevši se na kraju pop koncerta u Mančesterskoj areni.

Hašim je uhapšen u porodičnoj kući u Tripoliju, zajedno sa ocem Ramadanom.

Hashim Abedi is alleged to have been a 'significant player' in a jidahist cell that targeted a United Nation's c... https://t.co/k7JhzmYRCS

— Thus Spake (@thus_spake) May 28, 2017

Bezbednosne službe u toj severnoafričkoj zemlji kažu da su Hašima pratile više od mesec dana i da je on priznao da je znao za pogubni napad koji je njegov brat izveo u ponedeljak uveče u Mančesteru.

Ahmed bin Salem, portparol libijskih specijalnih snaga za odvraćanje, rekao je da imaju dokaz da je Hašim Abedi umešan u Islamsku državu zajedno sa svojim bratom.

Portparol libijskih vlasti rekao je za Bi-Bi-Si da je Hašim Abedi istražiteljima rekao da je povezan sa Islamskom državom i da "deli ideologiju sa svojim bratom".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.