Evo kakvo će biti radno vreme prodavnica za Sretenje, SVE DETALJNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 14:45

Evo kakvo će biti radno vreme prodavnica za Sretenje, SVE DETALJNO

Uglavnom će raditi.

Dan državnosti - Sretenje, veliki lanci hipermarketa dočekaće radno.

Za razliku od novogodišnjih i uskršnjih praznika, 15. i 16. februara, prodavnice prehrambene robe radiće po uobičajenom radnom vremenu.

 Sve "Lidl" prodavnice će na Sretenje raditi kao i svakog drugog radnog dana, od 8h do 22h sata.

Radno vreme "Maxi", "Mega Maxi" i "Shop&Go" prodavnica takođe će biti uobičajeno. Prodavnice će biti otvorene od 7.30 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sati, a zatvaraće se najranije u 21h (osim onih koje do 22 sata ili 24 sata dnevno).

Slično radno vreme imaće i "Idea", "Roda" i "Mercator" prodavnice, koje će se i 15. i 16. februara otvarati u 7, odnosno 8 sati. "Ideine" prodavnice vrata radnje zatvoriće kao i svakog drugog radnog dana, u 21, odnosno 22 sata.

"Metro" će tokom Dana državnosti raditi od 6 do 22 sata.

Prodavnice u sastavu "Univerexporta" 15. i 16. februara biće otvorene uobičajeno, od 7 ujutru do 22 sata.

 Prema navodima iz Sekretarijata za privredu, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda moraju da rade tokom ova dva praznična dana.

Pravila su ovakva:

    14. februara – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i slično) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

    15. februara (Sretenje, četvrtak) - dežurni prodajni objekti mogu da budu zatvoreni;

    16. februara - dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Međutim, u realnosti veliki hipermarketi radiće uobičajeno radno vreme, ali ako vaša, mala, privatna, takozvana prodavnica na ćošku, ne radi, da znate da ima pravo na to, prema gore navedenim kriterijumima.

Inače, što se tiče tržnih centara oni će raditi uobičajeno i 15. i 16. februara, od 10 do 22 sata, a bioskopi i centri zabave i duže, prema uobičajenom radnom vremenu.

 Pretpostavlja se da će baš tih dana državnog praznika biti i veće posete jer će ljudi imati više slobodnog vremena. Potpuno uobičajeno radno vreme imaće i bioskopi u tržnim centrima.

Tokom predstojećeg praznika, 15. i 16. februara, beogradske zelene pijace radiće od 6 do 19 časova, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske pijace".

Beogradski buvljak "Miljakovac" radiće od 8 do 20 časova, pijaca cveća "Krnjača" od 8 do 19 časova, pijaca „Palilula” od 7 do 21 čas. Na pijaci "Dušanovac" prodaja robe iz vozila obavljaće se od 19 do 6 časova.

Garaže i parking-prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu i to: garaža u okviru pijace "Palilula” od 6 do 21 čas, garaža pijace "Zeleni venac" od 6 do 21 čas, parking pijace "Zemun" od 0 do 24 časa, a parking pijace "Dušanovac" od 8 do 19 časova.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Dragana Simić/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.